SIEWIERZ -Zlot Food Trucków
09.04.2019, 12:14
W pierwszy weekend kwietnia w Siewierzu królowały smaki niemal z całego świata. W zaparkowanych na rynku kilkunastu ciężarówka z pysznym jedzeniem, mogliśmy posmakować czegoś na słodko lub słono.
Na Zlocie Food Trucków w Siewierzu nie zabrakło oczywiście pysznych deserów na bazie lodów. Ci którzy chcieli odpowiednio zaspokoić swój głód decydowali się m.in na burgery czy smakowite kanapki.
O samej idei food tracków i ich rozwojowym kierunku z uczestnikami zlotu rozmawiał Jarosław Śliwka, uczestnik programu Top Chef.
Zdaniem znanego szefa kuchni choć takie zloty wyglądają na street food, to posiłki przygotowane w tych ciężarówkach zdecydowanie prezentują idee pieczołowicie przygotowywanego slow food.
Pozostałe:

REGION – Tydzień w Regionie odc. 10 – 14.04.2017

SIEWIERZ – Stragany, scena i jarmarczne wariacje na rynku

REGION – Tydzień w Regionie: odc. 9 – 7.04.2017

SIEWIERZ – Kogo można spotkać na jarmarku

REGION – O co chodzi w strajku nauczycieli?

REGION – Tydzień w Regionie: odc. 8 – 31.03.2017
